GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: Ni vet mer än ni tror, tacka Stefan och Sven för det

Två medarbetare gjorde i går sin sista arbetsdag på Smålandspostens redaktion. Att klara oss utan dem blir inte lätt.
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Tre dagar in på det nya millenniet gjorde Stefan Fehrm sin första dag som anställd på Smålandsposten. Då hade Sven Åkerdal jobbat på redaktionen i nästan 12 år redan. I går var det dags att säga farväl till dem båda två.

Det är alltid en konstig känsla när en medarbetare går i pension eller bara går vidare i yrkeslivet. Ännu konstigare känns det när inga vanliga avtackningar kan hållas. Hur avtackar man Mr Fika utan en fika?

Det blir inte det samma utan dem. Vi har jobbat ihop på olika sätt och i olika roller i så många år och de kommer att lämna stora tomrum efter sig. Som kollegor och medarbetare och som journalister.

Stefan Fehrm har alltid varit fenomenal på att hitta nyheter i diarier och kommunala handlingar och ingen kan som Sven Åkerdal skruva till en rubrik. Tillsammans har de gjort er läsare mer informerade än ni hade tänkt er och kanske är medvetna om. För som tidningsmakare finns två sanningar. Man ska ge läsaren det den vill ha men också det den inte visste att den var intresserad av. Och då är det just den kombinationen som krävs. Förmågan att nosa till sig nyheter och skriva dem så att de verkligen lockar till läsning. Här har vi en tuff utmaning framöver att ta upp taktpinnen. Det är tur att vi haft förmånen att gå i deras skola så länge.

Det brukar heta att ingen är oersättlig och så är det förstås. Det finns ingen som Sven och det kommer ingen ny Stefan. Men nya förmågor och medarbetare tar plats i spalterna och på redaktionen. Med nya infallsvinklar och andra förmågor. Så fortsätter Smålandsposten att utvecklas i tiden.

Å hela redaktionens vägnar tackar jag Sven Åkerdal och Stefan Fehrm och önskar dem stort lycka till. Tiden går verkligen alldeles för fort ibland.

Läs mer