GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: Nu hälsar vi Ung-redaktionen tillbaka

I dag är jag glad att kunna hälsa Ung-redaktionen välkommen tillbaka till Smålandsposten! Efter några år i träda är det nu dags igen, i en ny, framför allt digital, tappning.
Kristina BingströmSkicka e-post
Växjö • Publicerad 30 oktober 2021
Kristina Bingström
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Flera av Sveriges i dag främsta journalister började en gång i Ung-redaktionen. De hängde i tidningshuset, spånade tillsammans och gjorde jobb som vi vanliga journalister aldrig skulle komma på tanken att göra – i alla fall inte på det sättet. Och det är det jag hoppas på nu också. Spännande infallsvinklar, goda ibland rent av galna idéer och jobb som berikar och kompletterar vår vanliga bevakning och i sammanhang Smålandsposten normalt inte förekommer.

”Asså, det viktigaste är faktiskt att de skriver om något som de själva är intresserade av!”

Jag frågade min egen läsarpanel hemmavid om uppslag för Ung-redaktionen att jobba med. Svaret kom direkt, enkelt och självklart, men lätt att glömma bort ibland.

”Asså, det viktigaste är faktiskt att de skriver om något som de själva är intresserade av!”

Det är lätt att hamna i fällan att rapportera om saker man tror folk är intresserade av. Det är också lätt att ibland skriva saker på ren rutin. Som journalist går det inte att vänta på inspiration när deadline närmar sig. Vi måste använda den tid och det utrymme vi har till vårt förfogande.

Men, för att verkligen locka till läsning – vilket ju är själva syftet med det vi gör – krävs något mer. En engagerad skribent som kan sitt ämne kan göra även den torraste text läsvärd och ni läsare är ju faktiskt så smarta att ni ganska enkelt märker skillnaden.

Vi kommer att presentera vår nya Ung-redaktion ordentligt framöver. I dag vill jag som sagt bara hälsa er välkomna (tillbaka)! Och det enda råd jag tänker ge våra nya medarbetare kommer egentligen från min dotter. Utgå från er själva! När ni själva brinner för ert ämne kan ni vara säkra på att fler gör det också.

Trevlig helg!

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.