GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: På måndag börjar sommaren

Jo, jag vet. Solen skiner (steker), det är varmt och hett och torrt, skolorna har slutat, sommarlovet har börjat, facebookgruppen Badrapporten ökar lavinartat, det är fotbollsfeber, jordgubbsförsäljarna har högsäsong och till helgen är det midsommar.
Kristina BingströmSkicka e-post
Växjö • Publicerad 19 juni 2021
Kristina Bingström
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Och jo, även på Smålandsposten märks dessa förändringens små vindar. Sommarbilagan kom för över en vecka sedan. Vår populära helgläsning har redan fått sommarlov. Ingen C-bilaga följer med tidning i dag, nu samlar vi kraft för höstens reportage. Tipsa oss gärna!

Våra sommarvikarier är i full gång och gör ett strålande jobb för att täcka upp när ordinarie styrka nu undan för undan tar semester.

Ändå, först på måndag börjar sommaren på riktigt. I Smålandsposten.

På måndag publicerar vi det första avsnittet av årets sommarföljetong. Sommaren på Nornö av Jennifer Anglade Dahlberg. En feelgoodroman i skärgårdsmiljö. En sida om dagen hela sommaren blir det. Precis som vanligt. Trevlig läsning!

Från och med måndag blir det också extra mycket pyssel i tidning. Vi kompletterar vår seriesida och vårt dagliga korsord med ytterligare en sida blandad kompott. Vissa dagar lite andra serier än vanligt, ibland bara korsord och ibland hjärngympa av annat slag. Håll till godo, vi hoppas att det ska passa. Precis som våra vanliga korsord och sudoku kommer det mesta att vara digitalt lösbart även i vår e-tidning om man föredrar det.

Papperstidningen som helhet kommer därmed att se lite annorlunda ut. Inte riktigt lika fasta gränser mellan avdelningarna, en sida debatt och insändare som regel i stället för två etc. En anpassning till livet på sommaren helt enkelt.

Lagom till midsommar ger vi våra ordinarie krönikörer sommarlov och årets sommarspanare tar vid. Vi håller som bäst på att läsa alla de texter som kommit in för att allt eftersom kunna välja ut vilka som ska publiceras. Det är inte för sent att skicka in en sommarspaning, så ta chansen och skriv!

Trevlig sommar och trevlig helg!

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.