GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: På smp.se rapporterar vi tills matchen tar slut

Hockeysäsongen är inne i ett avgörande läge där varje match, varje period, varje mål är av betydelse.
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Nästan lika spännande som att se själva matchen eller följa vår liverapportering på smp.se är att se kommunikationen i våra interna kanaler när avgörandet aldrig kommer och det där sudden death-ögonblicket skjuts upp och skjuts upp och skjuts upp.

Det är i sådana situationer skillnaderna mellan print och webb verkligen blir tydliga. På webben bara fortsätter liverapporteringen, ända in i kaklet och sedan kan analyser och kommentarer genast ta vid.

Papperstidningen däremot. Vi har vår slot att hålla oss till. Senast kl 23.00 ska sista sidan finnas på plats hos Sydostpressarna i Karlskrona. Sedan startar tryckpressen, tidningarna buntas ihop och körs iväg för att kunna levereras till er läsare. En försening från vår sida leder till förseningar också för de tidningar som ligger efter oss i schemat. Så får det inte gå till.

"Vi vill ju så gärna få med de senaste nyheterna, de senaste resultaten. Men hur länge vågar vi vänta, hur länge kan vi vänta?"

När sena matcher går till förlängning är det därför oerhört pressat hos oss. Vi vill ju så gärna få med de senaste nyheterna, de senaste resultaten. Men hur länge vågar vi vänta, hur länge kan vi vänta?

I Växjö Lakers sista kvartsfinal mot Färjestad handlade det om minuter. Reservplanen låg redo. Hade det förlösande segermålet dröjt bara någon minut till hade det varit för sent. För sent för papperstidningen. Inte för webben.

I torsdags hamnade vi där igen. Semifinal ett mellan Växjö Lakers och Örebro. Lika efter tre perioder. Sudden death. Igen. Men i torsdags var allt senarelagt. Skillnaden mellan att dra igång en hockeymatch klockan 19 eller klockan 20 blir mot slutet enorm. Så när även den fjärde perioden passerade utan avgörande var det avgjort för vår del. Vi gick till tryck innan matchen var slut. Det kan mycket väl hända igen. När semifinalserien nu går vidare är det därför min absoluta rekommendation att se till att ha din digitala prenumeration aktiverad så att du inte går mist om upplösningen.

På smp.se finns rapporterar vi tills matchen tar slut. Oavsett när det blir.

Läs mer