GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: Smp live är snabbaste sättet att hålla sig uppdaterad

En snabb överblick av det senaste som hänt i länet, stort som smått. Det är den stora styrkan med Smp live.
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I snart en vecka har vi varit igång nu med det liveflöde på smp.se som jag berättade om sist. Jag hoppas att ni varit inne och följt rapporteringen både en och flera gånger. Kanske till och med skickat in tips eller tyckt till och kommunicerat med våra webbredaktörer. Torsdagens chatt med smittskyddsläkare Arne Runhagen var bara ett av många lyckade test av vad som kan komma att hända i liveflödet framöver.

Måndag till fredag är det liverapportering som gäller. Från kl 8 på morgonen till kl 17 på kvällen. Ungefär. Kvällar och helger ligger vi lite lågt och gör som tidigare och lägger upp separata liveflöden för matchbevakning, presskonferenser etc.

Fortfarande är det en process i utveckling där vi lär oss och skruvar på saker hela tiden. Vi ser liveflödet som ett komplement till vår övriga nyhetsbevakning. Ett sätt att snabbt få grepp om senaste nytt och samtidigt ett skyltfönster för väldigt mycket annat som hela tiden finns att läsa på smp.se. Debattinlägg. Nöjesnotiser. Nyhetsquiz. Till exempel.

En farhåga var att papperstidningen skulle gå miste av mycket kortmaterial. Nyheter i notisformat som nu i stället kanske bara landar som en rad eller två i liveflödet. Här kom våra nyhetschefer och vår sidproduktion snabbt fram med en alldeles utmärkt lösning, där vi varje dag samlar ett axplock ur liverapporteringen under en särskild vinjett i tidningen.

"Genom att systematiskt och strategiskt lägga en publiceringsplan för våra genomarbetade artiklar och samtidigt hålla högt tempo i liveflödet vill vi öka läsvärdet på smp.se"

Genom att systematiskt och strategiskt lägga en publiceringsplan för våra genomarbetade artiklar och samtidigt hålla högt tempo i liveflödet vill vi öka läsvärdet på smp.se. Du som prenumerant ska känna att det alltid finns nya intressanta artiklar att läsa och filmklipp att se när du går in vår hemsida, eller använder vår app Minsmp.

En första vecka med smp live är till ända. Nu laddar vi för nästa. Tipsa oss gärna om tänkbara chattar, evenemang att bevaka, saker som händer. Stort som smått.

Trevlig helg!

Läs mer