GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: Ubåtsjakt eller fjällturism, vilket reportage läser du först i helgen?

I dag slår jag ett slag inte bara för våra egna reportage utan även för kollegorna på BLT.
Kristina BingströmSkicka e-post
Växjö • Publicerad 23 oktober 2021
Kristina Bingström
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Du vet väl om att du som prenumerant på Smålandsposten inte bara får papperstidningen, e-tidningen, vår app och alla våra specialsajter som till exempel Min Hockey, Mera Näringsliv och VXOweek som en del av din prenumeration? Du har dessutom tillgång även till det material andra tidningar i Gota Media-koncernen publicerar på sina hemsidor. Det innebär att du när du aktiverat ditt konto på smp.se kan använda samma inloggning även på till exempel Barometern, BLT, Borås Tidning och Kristianstadsbladet. Ännu mer kvalitetsjournalistik för pengarna med andra ord.

I dag vill jag därför slå ett slag för inte bara vår egen bevakning och de nyheter och reportage vi publicerat i veckan utan också Blekinge Läns Tidnings ambitiösa arbete kring den sovjetiska ubåten U137 som gick på grund i Karlskronas skärgård för 40 år sedan. Våra kollegor har bland annat gjort en dokumentär i flera delar som går att lyssna på som podd. Allt material ligger på blt.se, men vi har också lagt upp en del av materialet på smp.se. Det är lite så vi systertidningar i koncernen gärna vill jobba. Ämnen och reportage som kan vara intressanta för fler än den egna tidningens läsare ska vi naturligtvis dela med oss av. Inte på bekostnad av den egna lokala bevakningen. Som ett komplement, en bonus, ett mervärde.

En bonus för Smålandspostens läsare denna vecka var höstens Mera Bostad-bilaga som följde med tidningen i torsdags. Hann du inte läsa alla artiklar då så leta fram tidningen igen, eller läs dem på smp.se i stället. Bilagan ligger förstås också sparad bland våra e-tidningar.

Även vår C-bilaga som följer med tidningen varje lördag är ett mervärde för många av er läsare, både på papper och digitalt. I dag bjuder vi bland annat på flera inspirerande artiklar om den svenska fjällvärlden, som lockar allt fler turister. Dessutom möter vi Nina Klingberg som öppenhjärtligt berättar om familjens tuffa resa.

Trevlig läsning och god helg!

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.