GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: Vår storsatsning på journalistik är bra för dig

Det var en bra dag i torsdags, när Gota Medias styrelse klubbade igenom det förslag som jag och mina utgivarkollegor i koncernen arbetat med de senaste månaderna.
Kristina Bingström.
Kristina Bingström.
Foto: LENA GUNNARSSON
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det är många som gärna velat dödförklara tidningsbranschen de senaste åren, därför känns det så extra bra att nu kunna presentera, stå bakom och få igenom ett initiativ som kommer att satsa omkring 40 miljoner kronor på journalistik.

Det är extremt goda nyheter för dig som läsare!

Den här satsningen ger fler journalister som bevakar Kronobergs län. Bevakar, rapporterar och granskar Kronobergs län. Fler journalister som gräver i handlingar för att säkerställa att politiker och tjänstemän gör sitt jobb. Fler journalister som har koll på skolbyggen, trafikomläggningar, föreningsliv där du bor. Fler journalister som möter dig i din vardag och lyssnar på din historia. Fler journalister som kan livesända sport, allsång, debatter. Fler journalister på plats när det händer, där det händer.

"Den här satsningen ger fler journalister som bevakar Kronobergs län. Bevakar, rapporterar och granskar Kronobergs län."

Vi har redan i dag extremt kompetenta reportrar på Smålandsposten, den här satsningen gör att vi kan bli ännu bättre. Fortbildningar, utbyten, samarbeten kommer att göra oss ännu vassare, ännu skarpare.

Den här satsningen ger oss också goda möjligheter att klara av den målsättning som finns. Att öka antalet läsare, nå ännu fler. Vi vill ju att du som läsare ska ha sällskap av så många som möjligt. Som jag skrev förra veckan finns ingen samstämmig bild över hur en typisk prenumerant ser ut i dag. Vi har flera olika prenumerationserbjudanden som riktar sig mot olika målgrupper. Men det vi väldigt tydligt ser är att framtidens prenumeranter är digitala, därför kommer så klart det arbete vi nu kan göra att fokusera på utveckla vår journalistik digitalt.

Så, ja det var en väldigt bra dag i torsdag, för mig som chefredaktör på Smålandsposten och för dig som läsare. Nu börjar arbetet att mejsla fram detaljerna. Så att vi kan maximera effekten av satsningen. Det blir inte lätt, men det blir roligt. Och det blir bra. För dig!

Ps. Vill du vara en del av Smålandspostens redaktion framöver? Redan nu finns en rad spännande tjänster att söka, och det kommer fler. Gå in på Gota Medias hemsida och lämna in en ansökan!

Läs mer