GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bingström: Vi öppnar sajten för alla unga – det är inget aprilskämt

Nej. Vi börjar där. Nej. Inte heller i år har Smålandsposten något aprilskämt.
Kristina BingströmSkicka e-post
Moderator • Publicerad 1 april 2022
Kristina Bingström
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Nej. Vi börjar där. Nej. Inte heller i år har Smålandsposten något aprilskämt. Ingen idé att leta igenom sajten på jakt efter stories som nog ändå låter lite för bra för att vara sanna. Vi fortsätter att hålla fast vid samma linje som årets övriga 364 dagar. Du kan lite på oss. Vi ger dig riktiga nyheter. Inte fake news. Varje dag. Även första april. Nog sagt om detta.

Ja. Som jag skrev förra veckan ger vi nu alla mellan 16 och 25 möjligheten att utan kostnad ta del av våra nyheter på smp.se. Genom en enkel registrering får man åtkomst till all vår rapportering med start nu den 2 april och hela vägen över valet den andra söndagen i september. Också detta är ett sätt för oss att stå upp mot desinformation och ge så många som möjligt tillgång till pålitliga och relevanta nyheter. Efter valet hoppas vi förstås att så många som möjligt fortsätter att surfa in på smp.se och då också är redo att betala för våra nyheter. För som jag också skrev förra veckan. God journalistik kostar.

”Också detta är ett sätt för oss att stå upp mot desinformation och ge så många som möjligt tillgång till pålitliga och relevanta nyheter.”

Tack. Den första april 1982 gjorde Ola Netterström sin första dag som anställd på Smålandspostens sportredaktion. I torsdags 40 år senare avslutade han sin sista arbetsdag. Hur många matchreferat, nedslag och intervjuer han gjort under dessa 40 år vågar jag knappt ens tänka på. Nu väntar en ny fast i livet för Ola och vi – kollegor och läsare – får försöka klara oss utan Nettis i fortsättningen. Det blir inte lätt.

Läs. Ska jag bara lyfta fram en enda sak från veckan som gått så är det Daniel Enestubbes långintervju med tennisprofilen Janne Gunnarsson som berättar om vägen tillbaka efter en trafikolycka för ett par veckor sedan. På en sekund kan hela livet förändras, inte bara för en själv, utan för alla runt omkring en. Livet är skört. Ta hand om er själva och varandra.

Trevlig helg!

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.