Annons

Kroppsbyggare på Idrottskliniken erkände dopning

Mannen anses ha extrema muskler och tränar med extremt tunga vikter. Men när polisen senast tog 35-åringen på ett gym i Växjö stod han framför spegeln.
Växjö • Publicerad 24 december 2013

– Vi har bra kontakt med gymmen i Växjö och över?huvud?taget i Kronobergs län. Flertalet gym ingår i ett nätverk mot dopning och om personalen misstänker något hör de av sig, säger Scott Goodwin vid Kronobergspolisen.

Scott Goodwin var med på Idrottskliniken när 35-åringen identifierades och togs med för provtagning. Enligt polis­rapporten stod mannen vid ingripandet framför spegeln och tittade på sin kropp.

Annons

– Min bedömning är att det är omöjligt att få sådana muskler utan doping, säger Scott Goodwin och tillägger att polisens oanmälda rutinbesök på gym inte är särskilt vanliga.

– Det är resurskrävande och vi jobbar mer med riktade insatser om vi får in något tips.

Den 35-årige mannen erkände direkt att han tagit dopning, men spottade ändå i det första urinprovet. När polisen ville ha en förklaring svarade mannen att han hört att man kan förstöra urinprov genom att spotta i det.

Mannen gjorde klart för poliserna att han inte ångrade sitt dopningmissbruk och sa att han gör vad han vill med sin kropp.

– Jag har tagit dopning­preparat i hela mitt liv, berättade mannen i polisförhör och tillade att han ändå minskat doserna sedan han kom till Sverige.

– Det är svårt att få tag på och man måste därför spara på tabletterna.

I dagarna har 35-åringen åtalats för dopningsbrottet som inträffade i somras. Tidigare i år dömdes mannen efter att ha fastnat i polisens dopningkontroll på Hälsostudion i Växjö. Då berättade mannen att han vunnit tävlingar som kroppsbyggare i hemlandet.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons