Landstinget slopar generellt mobilförbud

Nu öppnar Landstinget Kronoberg upp för användande av mobiltelefoner inom landstingets lokaler. I fortsättningen blir det i stället förbud på känsliga platser.
Växjö • Publicerad 18 mars 2010
Foto: 

Just nu håller Landstinget Kronoberg på att skylta om på lasaretten och andra lokaler där det tidigare rått generellt mobiltelefonsförbud. Om ett par veckor gäller nya regler och istället kommer känsliga områden där mobiltelefoner eller andra radiosändare kan riskera patientsäkerheten markeras med förbudsskyltar. Ändringen kommer efter en genomgripande riskanalys som pågått en längre tid.

Successivt kommer det också göras möjligt för patienter att koppla upp sig på sitt egna mobila bredband med bärbara datorer på de vårdavdelningar som tillåter mobiltelefoni.

Genom förändringen vill landstinget förbättra servicen för både patienter och besökande.

– I och med de nya reglerna vill vi underlätta för patienter och besökare att använda sin mobiltelefoner. Med den nya skyltningen hoppas vi att det blir tydligt var man inte får använda mobiler, säger Mathina Mölstad informatör.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.