1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Magnus Karlsson: Läs Magnus Karlssons tack till läsarna

Så var det dags att säga tack och hej.

Äventyret Smålandsposten skulle ha blivit kortare än så här – men vad gör man när det bara är så roligt att man inte kan lämna?

Magnus Karlsson slutar som chefredaktör för Smålandsposten.
Foto: Lars-Goran Rydqvist
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Elva år som chefredaktör tror jag det blev, några månader från tolv. Jag är ganska säker på att jag just nu suttit längst i Sverige, mitt yrke är ofta lite av en katapultstol.

Till slut blev jobbet för mycket och de senaste månaderna har jag varit sjukskriven för utmattning. En spännande upplevelse med inslag som jag hoppas ingen behöver uppleva. Än är jag inte frisk men mycket går åt rätt håll.

Under åren har Smålandsposten blivit en stor del av mitt liv. Fantastiska kollegor. Underbar arbetsmiljö. Ett viktigt uppdrag. Samtidigt har jobbet blivit tuffare, inte bara för chefen utan för alla kollegor: vi har blivit färre och det påverkar så klart arbetssituationen för oss alla.

Om jag får skicka med något till alla som jobbar kvar handlar det om risken med att jobba för uppstyrt och linjärt: De bästa idéerna kommer när man tillåter sig att göra ingenting. När man småpratar vid fikat eller organiserar ett kontorsstolsrace. Försök hitta den tiden, oavsett hur stressig vardagen är.

Det där sista var som sagt endast ett medskick, den typen av order är inte längre mina att ge.

När jag nu lämnar är det med en säkerhet att tidningens långa historia kommer att värderas högt. Alla på tidningen tar sitt jobb på största allvar.

För egen del blir det vila en stund, sedan vill jag söka mig till platser där jag kan dela med mig av mina kunskaper om journalistik, ledarskap och kommunikation. Jag jobbade dessutom bort min universitetsutbildning en gång i tiden – nu vill jag gå tillbaka till skolbänken och göra om och rätt.

Det betyder också att jag för första gången i mitt vuxna liv inte är journalist i första hand och därför också kan kosta på mig en egen politisk uppfattning. Jag funderar därför starkt på att bli medlem i ett parti och därmed kunna bidra till lokalsamhället på ett nytt sätt i framtiden.

Då återstår endast en mening som chefredaktör på Sveriges troligen bästa lokaltidning: Ett stort tack till alla er läsare för stöd och engagemang genom åren.

Läs mer

Sjukvård

Hyrpersonal hoppar av – BB stänger två salar

Verksamhetschefen: ”Vi har klarat av situationen”.

Dricksvatten

Kommunen tar bort uppmaning att koka dricksvattnet

”Kontroller visar att dricksvattnet är fullt tjänligt och därmed inte längre behöver kokas. I och med det kan vattnet användas som vanligt igen.”

Djur och natur

Högsäsong på katthotellet

Under semestern är det många som letar kattvakt. På Tingsryds katthotell finns alla bekvämligheter för den pälsbeklädda i familjen.

Ledare

Politiskt ofog på SVT

Johansson ville inte debattera något. Han var tvärtom där på villkor att få slippa.

Miljö

Kampen mot sjögullet fortsätter – pågått i snart tio år

Arbetet med att få bort arten har pågått i snart tio år.

Ledare

Tig ej mer om Flam

Facebook behöver inte lämna någon förklaring till Flam utan kan kasta fram några standardiserade fraser om lämplighet.