Annons

Lennartsson lämnar U21-landslaget

Växjöbördige Jörgen Lennartsson slutar som förbundskapten för U21-landslaget och tar över i Stabaek.
Växjö • Publicerad 2 augusti 2010

Förra veckan blev det klart att svenske Janne Jönsson efter säsongen lämnar Stabaek och tar över storklubben Rosenborg.

På måndagen blev det offentliggjort att han får en svensk ersättare i Stabaek. Från och med nästa säsong kommer laget att tränas av Jörgen Lennartsson från Växjö, som just nu, tillsammans med Tommy Söderberg, är förbundskapten för det svenska U21-landslaget.

Annons

– Han har en väldigt bra meritlistan. Han tar över från 1 januari, bekräftar Stabaek-ledaren Einar Schultz till norska TV2.

Svenska fotbollsförbundets ordförande, Lars-Åke Lagrell, fick beskedet att Jörgen Lennartsson tackat ja till Stabaek av TT.

– Men vi är inte ovetande om att han har haft det här erbjudandet, och inte ovetande om att han har funderat över erbjudandet. Vi visste om att han var intresserad, säger Lagrell, som medger att de gärna hade behållit Lennartsson som förbundskapten för U21-landslaget.

– Han har gjort ett bra jobb, Jörgen. Det är en entusiastisk person och det är bara att önska honom lycka till. Vi hade gärna behållit Jörgen.

Arbetet med att hitta en ersättare inleds omedelbart.

– Vi kommer ta det här ganska fort, säger Lagrell.

TT: Har ni redan nu en lista över tänkbara ersättare?

– Nej, det har vi inte. Men däremot är det så här att du kan väl ganska enkelt göra en lista över tänkbara personer, för de vi kommer söka oss till är de som har uppnått bra resultat i olika sammanhang. Så det är inte så svårt att sätta ihop en lista.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons