Löpartävling i Tävelsås för forskning och stöd

"Run for life" heter tävlingsloppen som är till för att stödja forskningen av Duchennes muskelsjukdom. I Tävelsås anordnas ett lopp i slutet av augusti månad.
Växjö • Publicerad 24 maj 2010

Martin Stengård och hans fru Therese har tagit initiativ till Tävelsåsloppet som förhoppningsvis ska locka folk även utanför trakten. 22 augusti sker tävlingen där både barn och vuxna kan delta.

– Run for Life startades av föräldrar till drabbade barn i England och man springer för att uppmärksamma sjukdomen och för att samla in pengar, säger Martin Stengård.

I lördags sprang Martin Stengård Göteborgsvarvet tillsammans med arbetskamrater. Höjdhopparen Stefan Holm fanns också på plats för att stötta stiftelsen SMDF (Stiftelsen för Muskel Dystrofi Forskning).

– Från och med nästa år kommer jag att springa Växjöloppet och Göteborgsvarvet tills det att benen inte längre orkar. Jag tänker också springa med Sigge i vagnen.

Jan Bärtås
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.