Lyft för Lammhultsbadet

Det blir en ny klubbstuga vid Lammhultsbadet. Beslutet är fattat och om allt går vägen kan det bli klart till sommarlovet.
Växjö • Publicerad 6 mars 2010
Foto: 

Tre miljoner kronor kommer den nya byggnaden vid kommunens enda utomhusbad att kosta. I den ska en ny kiosk och servering samt klubblokal för OK Norrvirdarna att rymmas. Bygget ska komma i gång snarast möjligt och förhoppningsvis vara klart för slutbesiktning 14 juni – lagom till sommarlov och badsäsong.

- Det här är bra för både föreningen och samhället, säger Hans Falk, ordförande för OK Norrvirdarna.

I samma anda talar fritidsnämndens ordförande Benny Johansson (m):

- Det blir ett lyft för hela anläggningen, för OK Norrvirdarna och tätorten Lammhult, säger han.

Den formella hanteringen har forcerats så långt det går för att få allt klart till sommaren. Om ett par veckor ska man diskutera driften med OK Norrvirdarna. Kommunens ambition är att få ett långsiktigt avtal med föreningen.

Klarar föreningen av ett sådant åtagande?

- Den frågan har vi förstås ställt oss själva. Annars hade det inte varit någon mening med bygget, säger Hans Falk.

Klubben har mångårig erfarenhet av att driva badet och har sett hur hela samhället ställer upp, inte bara idrottsfolket. Så hoppas man det blir i fortsättningen också.

- Vår målsättning är att få i gång ett fritidsområde här, en ny arena i Lammhult. Vi hoppas få med de andra föreningarna som är aktiva i området.

Tankarna om en ny byggnad närmare badanläggningen tog fart när det visade sig bli lika dyrt att renovera Gula paviljongen, den nuvarande klubblokalen. Paviljongen ska nu rivas. Här blir i stället nya uppställningsplatser för husbilar.

Kerstin Haggren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.