Annons

Mamma misstänks för olaga hot mot skolpersonal

En mamma vars son inte fick följa med på kollo ska ha blivit så pass upprörd att hon ringde upp skolpersonalen och hotade dem till livet. Nu är mamman misstänkt för olaga hot.
Ljungby/Växjö • Publicerad 8 oktober 2017
Misstankarna kommer att avgöras i Växjö tingsrätt.
Misstankarna kommer att avgöras i Växjö tingsrätt.Foto: Lars-Goran Rydqvist

En mamma från Ljungby kommun misstänks för olaga hot efter att ha hotat skolpersonal till livet. Mamman har en son som går på en skola för barn med särskilda behov i Växjö kommun.

I augusti 2016 tog skolan med sina elever på ett kollo. Sonen till den nu misstänkta mamman har en historik över att vara utåtagerande i sitt beteende. Han fick följa med på kollot som ett test. Efter en dag tvingades personalen skicka hem sonen varpå hoten ska ha börjat.

Annons

Enligt stämningsansökan ska mamman ha ringt upp en av de tre pedagogerna. Under samtalet ska hon ha hotat pedagogen med ”jag kommer och slår ihjäl dig”. Senare i samtalet ska mamman ha sagt att hon kommer och ska slå samtliga i personalen. Pedagogen svarade då att det inte är lämpligt att hota folk vilket mamman enligt stämningsansökan besvarade med ”det är inget hot det är ett löfte”.

Personalen på kollot kändes sig hotade efter mammans samtal och låste alla dörrar. Effekten av det blev samtidigt att resterande elever på kollot blev uppjagade och rädda efter att ha hört ett högljutt samtal samt när personalen valde att låsa dörrarna.

Mamman nekar till brott men är skäligen misstänkt för olaga hot. På pedagogens sida finns vittnesuppgifter.

Alessandro NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons