Man åtalad för mordförsök vid teatern

En 43-årig man åtalades i går för mordförsök på två män, 28 respektive 30 år gamla, i Teaterparken i Växjö i juni i år.
Den 43-årige mannen ska enligt åklagaren ha huggit de två andra männen i halsen med en trasig flaska.
Växjö • Publicerad 10 augusti 2013
?De två männen har blivit utsatta för likartat våld. Den ene mannen har fått livshotande skador och tappat mycket blod.?Polisens tekniker på brottsplatsen strax efter mordförsöket.
?De två männen har blivit utsatta för likartat våld. Den ene mannen har fått livshotande skador och tappat mycket blod.?Polisens tekniker på brottsplatsen strax efter mordförsöket.Foto: Per-Erik Sandebäck

Det var på kvällen den 11 juni som ett bråk med flera personer inblandade uppstod i Teaterparken i centrala Växjö. Den 43-årige mannen har i samband med bråket enligt åklagare Tommy Sköld försökt att döda de två männen genom att hugga dem i halsen med en avslagen glasflaska.

De två männen fick skador på halsen, och för den 28-årige mannen var tillståndet direkt efter händelsen allvarligt. Männen fördes till lasarettet i Växjö där de vårdades för sina skador. Båda överlevde.

– De två männen har blivit utsatta för likartat våld. Den ene mannen har fått livshotande skador och tappat mycket blod, säger Tommy Sköld.

Enligt polis på brottskvällen var samtliga inblandade påverkade av alkohol. Med hjälp av flera vittnesmål kunde en misstänkt gärningsman, den nu åtalade 43-åringen, gripas i sin bostad senare samma kväll.

Tre dagar senare häktades han för mordförsök.

Den 43-årige mannen har under förhör nekat till brottet.

43-åringen , som är skriven på en adress i Växjö, åtalades i går samtidigt för tre narkotikabrott, samtliga ringa.

Han är tidigare dömd för flera grova våldsbrott, bland annat flera fall av grov misshandel och ett fall av vållande till annans död.

Strax efter bråket i Teaterparken anhölls två män misstänkta för skyddande av brottsling. Enligt Tommy Sköld kvarstår misstankarna mot männen.

Christoffer Nilsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.