Man blottade sig vid gym

När kvinnorna gympade på Friskis & Svettis i Växjö dök blottaren upp. I torsdags kväll stod en man med neddragna byxor och onanerade – tryckt mot lokalens fönsterruta.
Växjö • Publicerad 15 oktober 2011

– Det som hänt är olyckligt. Vi måste ta upp detta till diskussion och fundera på hur vi skall agera, säger Christer Dahlbeck, styrelseordförande i Friskis & Svettis i Växjö.

Den ännu oidentifierade blottaren har polisanmälts för sexuellt ofredande. Han slog till vid 17.30-tiden på torsdagskvällen under ett fullbokat träningspass i Friskis & Svettis lokal på Hejaregatan i Växjö.

Mitt under träningspasset med ett 50-tal kvinnor upptäcktes plötsligt blottaren tätt utanför fönsterrutan. Kvinnan som först upptäckte mannen tittade bort och hoppades att han snabbt skulle försvinna.

Men så blev inte fallet. När kvinnan en kort stund senare åter tittade mot fönstret stod mannen kvar och onanerade innan han sprang sin väg.

Ett sätt att lösa problemet med blottare utanför träningslokalens fönster kan vara att sätt upp någon slags film på rutan som förhindrar insyn.

– Samtidigt är det en del av marknadsföringen av verksamheten att vi syns när man åker förbi lokalen, säger Christer Dahlbeck.

Polisen har inga spår efter blottaren.

– Vi fick precis in anmälan och kommer att förhöra de som sett mannen i nästa vecka, säger kommissarie Bengt Almqvist vid Kronobergspolisen

Blottaren beskrivs som en ung man i 20-25-årsåldern och var just den här kvällen klädd i ljusgrå mjukisbyxor och munkjacka.

Det övriga signalementet som anmälaren lämnat stämmer, enligt polisen, inte in på 23-åringen som nyligen satt anhållen misstänkt för en rad fall av sexuella ofredanden runt Campusområdet på Teleborg.

23-åringen släpptes av tingsrätten i Växjö vid häktningsförhandlingen för en vecka sedan, men misstankarna kvarstår.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.