Annons

Misstänkt pyroman släppt

24-åringen som misstänks för en rad anlagda bränder i Ingelstad har släppts. Han frigavs från häktet vid tiotiden på måndagsförmiddagen.
Växjö • Publicerad 22 oktober 2012

– Åklagarens bedömning är att mannen inte längre kan vara häktad eftersom vi inte har den tekniska bevisning som krävs, säger kriminalinspektör Marcus Gustavsson vid Kronobergspolisen.

Den 24-årige mannen greps vid 03-tiden natten till den 24 augusti misstänkt för att ha anlagt en våg av bränder i Ingelstad tidigare under natten. Han har sedan dess suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för tre mordbränder och lika många skadegörelser genom brand.

Annons

Det började med en brand i ett garage på Rytterivägen, fortsatte med bilbränder på Kavallerivägen och därefter brann det på Näckrosen, Ica-butiken innan det avslutades med en husvagnsbrand på Bergsvägen.

24-åringen har hela tiden förnekat brott och den tekniska bevisningen binder inte honom till mordbränderna.

– Misstankarna kvarstår i nuläget, säger Marcus Gustavsson.

Men åklagare Sandra Rohdins beslut att frige 24-åringen tyder på att det inte blir något åtal för mordbrand. Däremot kan ett kommande åtal mycket väl gälla någon eller några av de aktuella skadegörelserna genom brand samt olaga hot och misshandel som 24-åringen misstänks ha gjort sig skyldig till samma natt.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons