1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Moderaterna kan tappa ett mandat i Kronoberg

Om Sverigedemokraternas lyft i opinionen håller i sig till valdagen kan partiet ta ett andra riksdagsmandat i Kronobergs län.
Då kan Moderaterna tappa ett mandat.
– Det vore oerhört sorgligt om vi tappar ett mandat vid valet, säger Katarina Brännström (M).
Katarina Brännström (M), riksdagsledamot från Växjö.
Foto: Per Jodenius

Efter valet 2014 fick Moderaterna två riksdagsmandat i Kronobergs län. Men vid valet i september riskerar de att tappa ett mandat till Sverigedemokraterna. SD har stor framgång i opinionen just nu och om den håller i sig kan de göra ett starkt val i Kronobergs län och ta ytterligare ett mandat. Vid förra valet var Sverigedemokraterna ett par procentenheter starkare i Kronobergs län än i hela riket.

Katarina Brännström, moderat riksdagsledamot från Växjö, bekräftar att de kan förlora ett mandat.

– Det finns en risk för att vi gör det. Det vore oerhört sorgligt om vi tappar ett mandat vid valet och vi kommer att jobba stenhårt för att vi inte ska göra det, säger hon när Smålandsposten träffar henne i Almedalen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

– Men jag tror även att Socialdemokraterna ligger nära att tappa ett mandat, de tappade ett mandat vid förra valet. Det blir verkligen strid på kniven om varje röst, fortsätter hon.

Katarina Brännström har suttit i riksdagen i tre mandatperioder och hon toppar Moderaternas valsedel vid valet. Hon har siktet inställt på ytterligare en period i riksdagshuset.

– Inget är självklart men oavsett hur det går kommer det att bli rörigt i riksdagen efter valet. Förmodligen kommer hela mandatperioden att bli rörig. Jag tror att det kommer ta tid att få ihop en regering eller att välja en talman. Det gör ju att valet blir spännande men också lite läskigt, eftersom vi står inför stora utmaningar, säger hon.

Läs mer

Växjö

E-sportfestival ska samla in pengar till Alzheimerforskning

Växjöbaserade ESA:s spelfestival kombineras med välgörenhet för att bidra till förmån för forskning kring Alzheimers.

Näringsliv • Corona

Efter hårt ryck i nödbromsen kör Profilgruppen på igen

– Det har varit väldigt turbulent med stor ovisshet när vi drog i handbromsen, säger Fredrik Zöögling, vd och koncernchef.

Alvesta

Så fintas legitimerade lärare bort vid nyanställningar

Mohedaskolan ändrade anställningsformen för att kunna ge en tjänst till en nyexaminerad lärare utan legitimation, istället för en erfaren legitimerad lärare.

Alvesta

Tennisklubben vill bygga om - och satsa på padel

Gräset växer vilt på Alvesta TK:s gamla grusbanor, som knappast inbjuder till spel. Nu vill man bygga nytt på anläggningen.

Lessebo

Sökte upp ovän på företag - misshandlade honom

På tisdagseftermiddagen inträffade en misshandel på ett företag i Lessebo

Ledare

Politiskt ofog på SVT

Johansson ville inte debattera något. Han var tvärtom där på villkor att få slippa.