Annons

Mordmisstänkt begärs överlämnad till Norge

45-åringen mördade sin 26-åriga ex-sambo utanför Oslo och vilade sedan ut på en rastplats utanför Lammhult – med deras elva månader gamla son i bilen.
Nu begärs han överlämnad till Norge enligt en ny konvention, en nordisk arresteringsorder.
Växjö • Publicerad 17 oktober 2012

– Den är helt ny och det här måste vara ett av de första fallen som hanteras utifrån den, säger Kronobergspolisens informationschef Robert Loeffel.

Norsk polis anlände i går till Växjö för att finnas på plats och sköta kommunikationen med sina kolleger i Norge.

Annons

Den 45-årige svensken greps tidigt i måndags morse på Fräjens rastplats strax utanför Lammhult. Han hade med sig parets elvaårige son i bilen och är nu misstänkt både för människorov och för att ha mördat sin före detta sambo, som han hade en vårdnadstvist med.

Utredningen leds i nuläget av internationella åklagarkammaren i Malmö och det är där som de norska myndigheternas begäran om överlämning kommer att hanteras.

Barnet har omhändertagits akut av sociala myndigheter i Växjö men kommer att överföras till sin hemkommun i Norge, enligt socialtjänsten.

Lennart Ernstsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons