Annons

Ny ägare kan vara lösningen för Carisma

Carisma musikförskola har fått klartecken från borgenärerna att fortsätta företagsrekonstruktionen.
Växjö • Publicerad 23 december 2013

Ett så kallat borgenärssammanträde hölls i fredags sedan Växjö tingsrätt beslutat om företagsrekonstruktion den 4 december.

– Mötet gick inte ut på mer än om rekonstruktionen skulle fortsätta eller inte. Så blev det, säger advokaten Håkan Jansson som utsetts till rekonstruktör.

Annons

Beslutet gäller handelsbolaget Alnilud som driver förskolan. Lärarförbundet och ägarna var först inställda på en konkurs och förberedde i slutet av november en konkursansökan.

– Vi har haft det ansträngt med ekonomin en längre tid och vi har inte fått det att gå ihop, sa delägaren och moderatpolitikern Andreas Ekman till Smålandsposten.

Men några dagar senare ansökte ägarna om en företagsrekonstruktion i stället. Rekonstruktören har nu drygt två månader på sig att hitta en lösning.

– Vi håller på att se om vi kan hitta en ny ägare. Det pågår för fullt, säger Håkan Jansson.

Förskolan har ett 20-tal anställda och omkring 60 barn, enligt de nuvarande ägarna.

Lennart Ernstsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons