Annons

Ny bowlinghall nästa år

Till våren får Växjö ännu en bowlinghall och den kommer att ligga i Linnégallerian. Det står klart sedan fastighetsägaren lämnat in bygglovsansökan.
Växjö • Publicerad 3 oktober 2017

Smålandsposten har tidigare berättat att O’Learys etablerar sig i stan igen sedan fastighetsägaren tecknat hyresavtal med pub- och restaurangkedjan. I april, maj nästa år öppnar man, men först ska A Group of Retail Assets Sweden AB (Agora) bygga om fastigheten.

Annons

Bowlingbanor inritade på plan tre i Linnégallerian.
Bowlingbanor inritade på plan tre i Linnégallerian.

– Vi har ansökt om bygglov och när vi får det kommer en omfattande ombyggnad ske. Det blir en helt ny layout på Linnégallerian, säger Catarina Löfgren, affärsområdeschef på Agora.

Catarina Löfgren säger att det är en stor investering som görs för att säkra fastighetens värde, men också för att höja Växjös attraktionsvärde.

– Vi tycker att det är viktigt att ställa om till våra kunders behov, säger hon.

Philip Ståhlgren är en av fyra delägare till bowlinghallen Knock ’em down. Att det blir fler bowlingbanor i stan är ingen nyhet för honom.

– Nej, det har vi känt till rätt länge. Vi expanderar och tror att konkurrens överlag är bra. Vi är ett eventföretag med mer än bara bowling och vi är trygga i vår verksamhet, säger Philip Ståhlgren.

O’Learys i Växjö kommer att drivas av JJL Invest, med säte i Kalmar. Rasmus Gustafsson är försäljnings- och marknadschef:

– Det är ett omfattande projekt och jag tror att det finns ett behov i Växjö. Inte bara av bowling utan också ett eventcenter, men om det kan jag inte lämna några detaljer i nuläget, säger han.

O’Learys har tidigare funnits i Växjö. Vad är det som gör att ni öppnar igen?

– Nu var inte jag involverad förra gången, men vi tror på Växjö. Staden är levande och växer för fullt. Där finns näringsliv, studenter och idrott. En bra marknad, helt enkelt, säger Rasmus Gustafsson.

Fram till våren kommer en rad förändringar att ske i Linnégallerian, bland annat en ny bowlinghall i O’Learys restaurang.
Fram till våren kommer en rad förändringar att ske i Linnégallerian, bland annat en ny bowlinghall i O’Learys restaurang.Foto: Arkivbild
Marie FranssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons