Nytt utbrott av vinterkräksjuka

På nytt tvingas lasarettet i Växjö stänga en avdelning på grund av vinterkräksjukan. Den här gången är det medicinavdelning 4 som allmänheten avråds från att besöka så länge magsjukan härjar.
Växjö • Publicerad 29 mars 2010

Beslutet fattades under måndagen och gäller först och främst till tisdagen du ett nytt ställningstagande görs. Under den tiden rekommenderas allmänheten att hålla sig borta utom vid speciella situationer då besökande först ska ta kontakt med tjänstgörande sjuksköterska.

Säsongens första samlade angrepp tvingade sjukhuset att stänga två avdelningar i slutet på februari, men sedan dess har det förekommit ytterligare något intagningsstopp.

Enligt hygiensjuksköterska Lena Nilsson är caliciviruset som ligger bakom vinterkräksjukan hart när omöjligt att stoppa när det väl får fäste. Hittills har ändå sjukhusen i Kronobergs län varit relativt förskonade. År med 8-10 intagningsstopp har förekommit.

Jens Nielsen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.