På väg mot SM i ekonomi

Tim Gustafsson, David Rubin och Petter Johansson. Det är laget som vann tisdagens deltävling i SM i ekonomi vid Linnéuniversitetet i Växjö.
Växjö • Publicerad 9 mars 2010
Petter Johansson, David Rubin och Tim Gustafsson vann deltävlingen i ekonomi-SM vid Linnéuniversitetet i Växjö.
Petter Johansson, David Rubin och Tim Gustafsson vann deltävlingen i ekonomi-SM vid Linnéuniversitetet i Växjö.Foto: 

– Det är en kul grej att få den här utmärkelsen och det är roligt att mäta sina kunskaper med andra, säger Tim Gustafsson som tillsammans med sina lagkamrater får åka till riksfinalen i Karlstad i början av maj.

Segern i Växjö belönades med presentkort, blommor och diplom. Det bästa laget vid varje högskola eller universitet som undervisar i ekonomi får delta i en ny tenta i Karlstad. De fyra lagen som där får högst poäng går vidare till finalen som genomförs inför publik och där det vinnande laget delar på 30 000 kronor.

De tre vinnande ekonomistudenterna i Växjö går tredje året och hade inte pluggat något extra inför deltävlingen. Men de hade ändå satt samman laget för att ha olika inriktningar.

Petter och David har redovisning som sin inriktning medan Tim valt marknadsföring. Laget fick 61,5 poäng av de 100 möjliga under den tre timmar långa tentan.

– Vi trodde att det skulle vara bra med en mix och det gick ju hem. Efter att översiktligt ha tittat igenom alla frågorna började vi jobba, konstaterar Tim Gustafsson.

Tävlingen arrangeras av Ekonomihögskolans studentförening och i Växjö ställde tre lag upp.

– Lagen får anmäla sig själv och det är bara killar som valt att ställa upp i tävlingen. Vi jobbar på att öka statusen och få med fler tävlande. Att vinna tävlingen är det finaste priset en ekonomistudent kan få, konstaterar Anna Riberth som ansvarat för deltävlingen i Växjö.

SM i ekonomi är en årlig tävling och Växjö har stolta traditioner att försvara. Sedan starten 1987 har Växjö vunnit tre gånger. Nu gör Tim Gustafsson, David Rubin och Petter Johansson allt för att Växjö skall få ytterligare en seger.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.