Personbil klämdes under lastbil

En bilolycka inträffade vid lunchtid på E 4 norr om Markaryd. En personbil klämdes fast under en lastbil.
Växjö • Publicerad 5 juli 2010

Olyckan inträffade drygt sju kilometer norr om Markaryd. En lastbil körde av vägen och klämde fast en personbil.

Enligt de initiala uppgifterna från polisen rörde det sig om totalt tre inblandade personer med allvarligt skador, men Juha Luukkonen, brandkårens räddningsledare på platsen, tonar ned de påståendena:

– Två personer är inblandade och de har båda två avförts till Ljungby lasarett med vad vi bedömer som lindriga skador. Vi fick ta ut lastbilschauffören genom att plocka bort vindrutan på hans fordon men personbilsföraren gick själv ur sin bil, säger han.

Det stämmer visserligen att personbilen är fastklämd. Men bara motordelen.

– Den sitter fast inunder lastbilens förarhytt. Men resten av bilen är alltså inte krossad.

Lugnande besked kommer också från Ljungby lasarett där man i en bulletin konstaterar att lastbilschauffören, en man i 60-årsåldern, lämnat sjukhuset med lindriga skador. Personbilsföraren, en man född 1977, är lindrigt skadad och ligger kvar på sjukhuset över natten.

Trafiken förbi olycksplatsen har varit avstängd i norrgående färdriktning under hela eftermiddagen och framkomligheten kommer enligt polisen fortsätta vara begränsad "till sen kväll".

Simon Bynert
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.