Planerar byggstart av WTC i höst

Nu har byggföretaget Skanska till slut fått ett bygglov i handen för det uppmärksammade bygget av World Trade Center, WTC, på stationsområdet i centrala Växjö.
Skanskas förhoppning är att börja bygga till hösten.
Växjö • Publicerad 27 juni 2014
SÖDERSIDAN Så här har arkitektfirman tänkt sig utformningen av World Trade Centers södra sida. Foto: Tengbom
SÖDERSIDAN Så här har arkitektfirman tänkt sig utformningen av World Trade Centers södra sida. Foto: TengbomFoto: 

Bygget handlar om ett höghus med två parkeringsplan i botten, sex hela våningsplan och så ett indraget våningsplan på toppen, alltså totalt nio våningar.

Ansökan om bygglovet har legat och puttrat vid sidan om de mer affärsmässiga delarna, som att få kontorslokalerna uthyrda i så stor utsträckning att Skanska vågar köra igång själva bygget. Förhoppningen är att det ska bli byggstart till hösten, enligt byggföretagets distriktschef, Lars Hedvall. Men affärsuppgörelserna är inte helt i hamn ännu.

– Vi är mycket, mycket nära men vi kan inte säga att vi kör ännu så länge. Vi behöver ytterligare tid. Det är ett antal saker som vi ska kunna bocka av först, säger Lars Hedvall.

Till exempel?

– Jag vill inte gå in på det eftersom det är andra parter som är med här.

Om allt går vägen räknar Lars Hedvall med att WTC-bygget kommer att vara färdigställt 2016.

Skanska och Kärnhem har tillsammans med Tengboms arkitekter arbetat fram den tänkta utformningen av höghuset.

Lennart Ernstsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.