Polisstudent tvingas lämna utbildningen

En polisstudent i Växjö tvingas lämna utbildningen. Han anses ha bristande omdöme och är omogen.
Mannens beteende under högriskmatcher i fotboll har starkt ifrågasatts.
Växjö • Publicerad 1 februari 2011

Det är en rad händelser som lett fram till att polisstudenten nu plockats bort från utbildningen och därmed inte får bli polis. Efter den senaste incidenten under annandag jul var måttet rågat för ledningen.

Polisstudenten presenterade sig för en polispatrull som "blivande kollega". Avsikten tros ha varit att han försökte få möjlighet att förhindra att brodern skulle omhändertas.

Men första gången som studentens omdöme ifrågasattes var när han kort efter påbörjad utbildning omhändertogs eftersom han var kraftigt berusad.

Några månader senare var det dags för nästa incident. Polisstudenten "uppträdde olämpligt" vid en högriskmatch i fotboll och ifrågasatte polisingripandet mot en person. Ledningen för polisutbildningen pratade med studenten – men förgäves.

Vid en ny fotbollsmatch umgicks han med risksupportrar och avvisades från en plats när han försökte kontakta motståndarlagets supportrar. Efter den kontakten startades disciplinutredningen.

"Trots tillsägelser har NN hamnat i händelser som han kunnat undvika genom att handla på annat sätt", står det i beslutet som kan överklagas till personalansvarsnämnden vid Rikspolisstyrelsen.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.