Annons

Politiker vill lyfta centrum med p-garage och lägre hyror

P-garage under Stortorget. Det förslaget dammas åter igen av av Ulf Hedin (M), före detta ordförande i tekniska nämnden. Sedan ifrågasätter han hyresnivån i centrum.
Växjö • Publicerad 29 februari 2012

När Ulf Hedin var ordförande för tekniska nämnden framförde han utåt sett inga direkt radikala förlag på hur centrumhandeln kunde lyftas.

Men när han lämnat detta uppdrag för ordförandeskapet i fritidsnämnden sprudlar idéerna. På sin blogg tar han bland annat upp den tråd som de flesta andra klippt av för gott:

Annons

P-garage under Stortorget. Garaget ska vara i två plan för bilar och en stor avdelning också för cyklar.

”Jag vet att jag bland politikerna i kommunen nog är ganska ensam om att tycka så, så det är kanske inte en direkt realistisk idé. Men vem vet...”

Unika butiker i centrum. Låt kedjorna finnas på Samarkand och gör centrumbutikerna mer spännande. Ostbutik är ju en lysande idé, men två i samma kvarter? frågar han sig

”Här kan citysamverkan spela en stor roll, även om det mest handlar om fastighetsägarna. Butikshyrorna kanske måste sänkas? Tydligare och mer gemensamma öppettider vore bra”, skriver han.

Inför en ”shopping shuttle”, en mindre buss som går mellan centrum och Samarkand hela tiden, så besökare kan besöka båda på ett smidigt sätt.

Gratis parkeringar vill han däremot inte se, dessa skulle snabbt beläggas av de som jobbar eller bor i centrum.

– Jag hoppas kunna bidra med några idéer och jag hoppas fler kan bidra med konstruktiva idéer som man kan fylla centrum med och inte bara diskutera problemen, säger han till Smålandsposten.

Du kan prata mer fritt nu?

– Man kan väl ta ut svängarna lite mer. Men jag är väl lika ofri eller fri som innan men egentligen har jag inte ändrat åsikt.

Stefan Fehrm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons