”Problem i arbetsmiljön”

Alla förändringsplaner på Arabyskolan sattes i gång efter att förra rektorn Judit Béres Lagerquist avsattes. Hon menar att problemen hade kunnat lösas direkt på skolan.
– I stället fick jag gå. Men det finns positiva saker med den här förändringen. Integrationen kommer att bli bättre.
Växjö • Publicerad 11 december 2012
Judit Béres Lagerquist.
Judit Béres Lagerquist.Foto: flajklödjfaklösj

Att skol- och barnomsorgs­förvaltningen agerar­ så pass kraftfullt och stänger högstadiet tycker hon ger stöd åt hennes egen analys.

– Det visar tydligt att det här är problem i arbetsmiljön som går mycket långt tillbaka i tiden.

I september fick hon gå från sin tjänst efter långvariga konflikter mellan olika personalgrupper men också mellan viss personal och rektor. Också det var ett helt oannonserat beslut.

Själv menar Judit Béres Lagerquist att skol- och barnomsorgsförvaltningen hade kunnat reagera­ och agera tidigare och kraftfullare och då också haft kvar högstadiet på skolan.

– Klarar andra kommuner av att ha en skola med mycket hög andel invandrade elever så borde Växjö kommun också klara det, säger hon och trycker igen på att det finns positiva effekter av den stora förändringen. Integreringen av eleverna bli bättre tror hon.

Jens Nielsen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.