Räddades efter sex timmar i sjön

Två män i 30-årsåldern räddades natten till lördag av helikopter ur sjön Åsnen. De var på fisketur när båten av okänd anledning kantrade. När polisen återfann dem hade de legat i vattnet i runt sex timmar.
Växjö • Publicerad 3 juli 2010

– De var vid hyfsat god vigör och pysslades om av ambulanspersonal, säger Carl-Gustaf Rask, vakhavande befäl hos Kronobergspolisen.

De båda männen tillhörde ett sällskap om sex personer som från Mjölknabbens camping på fredagskvällen hyrt tre båtar och gett sig ut på fisketur. När vännerna inte fick kontakt med de två männen slog de klockan 23.42 larm till polisen.

Ett kraftigt räddningspådrag med polis, räddningstjänst, sjöräddning, ambulans och helikopter sökte efter männen och helikoptern kunde vid två-tiden på natten mot lördag lokalisera dem, i vattnet intill den kantrade båten. Enligt polisen kan de då ha legat i vattnet i sex timmar.

Vad som föranlett olyckan är oklart.

– Vi ska prata med dem om någon dag, säger Carl-Gustaf Rask.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.