Räddningstjänsten och PM är överens

Räddningstjänsten hade sin bild. Den ställde inte PM upp på. Nu har parterna tagit varandra i hand.
Växjö • Publicerad 9 mars 2012

Efter en krogtillsyn i helgen som gick beskrev räddningstjänsten bristerna i brandsäkerheten som allvarlig på PM och all alkoholservering stoppades tillfälligt. Brandingenjörerna slog bland annat ner på att båda nödutgångarna var låsta och att det hängde draperier fram för dem, något som inte skulle vara tillåtet.

Krögaren och delägaren i PM, Per Bengtsson, vägrade ställa upp på den bilden och sa till Smålandsposten att han skulle överklaga de krav som ställdes på förändringar.

Efter ett möte under veckan har båda sidor gett och tagit. Räddningstjänsten har fått medge att en av de båda nödutgångarna aldrig varit låst. Dessutom får draperierna hänga kvar. Om de delas.

Per Bengtsson har å sin sida gått med på att dela tygstyckena och se till så att en av nödutgångarna går att öppna ut mot Västergatan.

Både brandingenjören Anders Lundblad och Per Bengtsson säger till Smålandsposten att de är överens och att de nu har haft konstruktiva diskussioner.

Enligt myndigheternas protokoll avslöjade krogtillsynen inga allvarligare brister på Växjökrogarna.

Lennart Ernstsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.