Annons

Rånade företagaren berättar: ”Det är så svårt att begripa”

– Klart att jag många gånger har funderat på varför just jag drabbades. Det är så svårt att begripa.
Det säger företagaren som en tisdagskväll för sex veckor sedan attackerades i sin bostad på N orr i Växjö av tre rånare.
Växjö • Publicerad 6 februari 2012

Personrånet mot företagaren har väckt stor uppmärksamhet, inte minst för att alla tre rånarna var omaskerade. Den aktuella kvällen ringde det på dörren och när familjen öppnade tog sig männen in i bostaden. Rånarna kom över en mobiltelefon, familjens bil och hundvalp.

Företagaren säger att han aldrig sett någon av de tre rånarna förut och att polisen kontaktades direkt när de lämnat bostaden. Den drabbade företagaren sticker inte under stol med att allt- sammans var chockartat för familjen, men tillägger att han efter omständigheterna mår bra.

Annons

Men varför detta hände är en fråga som han fortfarande funderar över. En vanlig företagare som blir rånad i bostaden.

– Jag lever ett Svenssonliv och jobbar på. Jag är inte ute i krogsvängen och inte i några särskilda umgängeskretsar.

– Det finns ingen hotbild mot företaget så det verkar vara riktat mot mig, eller är det helt slumpartat.

Familjens stulna bil hittades efter någon vecka. Den efterlängtade hunden återfanns vid polisens tillslag den 26 januari då en av de misstänkta rånarna, en 19-årig man, greps.

– Hunden var pigg och alert, men lite skitig. Det mest intressanta är att den var dresserad. Den har lärt sig sitt, ligg och vacker tass, säger företagaren.

Han har svårt att förstå att rånarna tar en hund som sedan dresseras och nu kan ovanligt mycket för att enbart vara 14 veckor gammal.

– Jag begriper det inte. Rånarna måste ju inse att de är efterlysta för ett så grovt brott och ändå vågar ha hunden.

Hunden hittades i en 24-årig kvinnas bostad. Hon är häktad för häleri av hunden. Kvinnan påstår att hon köpt hunden för några tusenlappar, vilket hon tyckte var en bra affär.

Rånarna har pressat företagaren på en stor summa pengar, över 100  000 kronor. Men han säger sig inte ha betalat en enda krona.

Företagaren upplever att tiden efter rånet har varit en enda lång väntan på att livet så saktliga ska återgå till det normala.

Nu väntar han på rättegången och mest av allt att få svar på frågan; varför?

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons