Samlar pengar till Chiles jordbävningsdrabbade folk

Chiles folk behöver hjälp. Det var budskapet vid lördagens manifestation i Växjö då pengar samlades in till offren för jordbävningen som skakade landet den 28 februari.
Växjö • Publicerad 6 mars 2010
Chilensk dans, musik och sång framfördes på gågatan.
Chilensk dans, musik och sång framfördes på gågatan.Foto: 
Elisa Román är en av initiativtagarna till lördagens manifestation för Chile.
Elisa Román är en av initiativtagarna till lördagens manifestation för Chile.Foto: 

Så sent som i torsdags träffades ett 30-tal chilenare i Växjö för att planera hur de kan hjälpa sina landsmän efter den kraftiga jordbävningen och efterföljande tsunamin som ödelade delar av landet. Det resulterade i lördagens samling vid Willans Park där förbipasserande bjöds på sång, musik, dans och recitation av dikter.

– Folk behöver framför allt mat men det kan vi inte skicka. Så vi samlar in pengar, berättar en av initiativtagarna Elisa Román.

Hon berättar också att Chiles ambassad i Göteborg meddelat att de ska skicka en container med nödhjälp från södra Sverige till jordbävningsoffren.

– Snart börjar vintern i Chile och många har förlorat allt. Vi ska samla in kläder, sängar, sängkläder och leksaker. Barn behöver ledsaker så de kan försöka leva normalt igen, säger Elisa Román.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.