Annons

Sex månader efter stora branden: Icabutiken i Rottne öppnar igen

Växjö • Publicerad 3 november 2022
Efter branden var det chock och depression. Sen bestämde vi oss för att titta framåt och satsa för fullt. Stödet från ortsbefolkningen var väldigt avgörande, säger Hasse Birgersson på ICA Supermarket Rottne.
Efter branden var det chock och depression. Sen bestämde vi oss för att titta framåt och satsa för fullt. Stödet från ortsbefolkningen var väldigt avgörande, säger Hasse Birgersson på ICA Supermarket Rottne.Foto: David Färdigh

Den 30 april utbröt en brand på Ica Supermarket i Rottne. Branden blev förödande och drabbade hela samhället eftersom butiken fick omfattande brand- och rökskador och har varit stängd i flera månader.

Under sommaren har lokalen sanerats och butiken byggts upp igen med nya väggar, golv, belysning och utrustning. Butiken har renoverats för närmare 16 miljoner kronor och under torsdagen öppnas butiken igen efter sex månader.

Under invigningsdagen blir det ceremoni med tal, bandklippning, underhållning, godisregn och smakprover från leverantörer på plats.

– Vi hoppas att kunderna återvänder efter det här långa avbrottet och att centrum kan bli levande igen, sa Ica-handlaren Hasse Birgersson i en intervju med Smålandsposten för ett par månader sedan.

Butiken har runt 25 anställda.

Icabutiken blev kraftigt brand- och rökskadad.
Icabutiken blev kraftigt brand- och rökskadad.Foto: Carl Carlert

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons