Annons

SFI-undervisning även utanför Växjö utreds

Finns det tillräckligt många elever kan nämnden för arbete och välfärd tänka sig SFI- undervisning även i orter utanför Växjö.
Växjö • Publicerad 31 oktober 2012

I dagsläget sker SFI uteslutande i Växjö. För drygt en månad sedan lämnade Kristdemokraterna i Växjö in en skrivelse till nämnden om att SFI, svenska för invandrare, skulle ordnas även på orter utanför Växjö.

En anledning till förslaget var bland annat att pendling tar tid och kostar mycket pengar för eleverna. Först var nämnden tveksam. Ärendet återremitterades av arbetsutskottet. Nu har nämnden svängt.

Annons

Ärendet ska utredas ytterligare av förvaltningen. Den utredning som redan gjorts beskriver problemet att skapa attraktiva lärartjänster och ordna SFI-studier anpassade till individen om undervisningen flyttas till mindre orter.

– Finns det 30–40 människor aktuella för SFI-undervisning är det okej att ordna SFI i Lammhult, säger Benny Johansson (M), ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Ärendet avgörs på nämndsammanträdet i november.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons