Sju nya corona-fall i Kronoberg – regionen kallar till presskonferens

Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Växjö • Publicerad 11 mars 2020 • Uppdaterad 25 mars 2020
Foto: URBAN NILSSON

Ytterligare sju personer i Kronobergs län har bekräftats smittade med coronaviruset. Samtliga personer har varit på resa, meddelar Region Kronoberg i ett pressmeddelande.

Samtliga personer provtogs i måndags och har rest i antingen norra Italien eller i Tyrolen i Österrike, enligt regionens pressmeddelande.

Ingen av personerna har i nuläget behov av sjukhusvård och regionens arbete med smittspårning pågår nu enligt gällande rutiner. Personerna hålls isolerade i hemmet och regionen arbetar nu för fullt med att kartlägga vilka som de här personerna har träffat.

Region Kronoberg ska hålla en presskonferens om corona-läget i Kronoberg klockan 15 i dag i Växjö. De som deltar vid presskonferensen är smittskyddsläkare Christian Blomqvist, hälso- och sjukvårdsdirektör Martin Myrskog samt Christian Granberg, som är verksamhetschef vid infektionskliniken i Växjö.

På tisdagen bekräftades det första fallet av corona i Kronoberg. Sammanlagt är därmed åtta personer i länet i nuläget smittade av viruset.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.