Skanska bygger tolv nya radhus på Östra Lugnet

Nu är Skanska på väg att fullfölja sitt BoKlok-projekt på Östra Lugnet i Växjö. Utöver de åtta villor och 28 bostadsrätter som redan är färdigställda planerar Skanska att bygga tolv radhus, fördelade på fyra hus i tre grupper, vid Plutos gränd.
Växjö • Publicerad 19 juni 2010
Foto: 
Till nästa vår räknar Skanska med att bygga 12 BoKlok-radhus vid Plutos gränd på Östra Lugnet i Växjö.
Till nästa vår räknar Skanska med att bygga 12 BoKlok-radhus vid Plutos gränd på Östra Lugnet i Växjö.Foto: 

- Vi räknar med att radhusen, som säljs i form av bostadsrätter, blir inflyttningsklara under våren 2011. Men vi börjar inte bygga förrän hälften av radhusen av sålda. Där är vi inte än och därför kan vi heller inte ange någon tidpunkt för byggstarten, säger Ann-Louice Olofsson, affärsutvecklare på Skanska i Växjö.

De aktuella radhusen, som Skanska har utvecklat i nära samarbete med Ikea, kostar från 1 355 000 kronor upp till 1?490 000 kronor, har en total boyta på 107 kvadratmeter i två plan med entré, kök, vardagsrum och badrum i bottenplanet samt tre sovrum, badrum och klädkammare på övervåningen. Till varje radhus hör en trädgård på 190-455 kvadratmeter och på entrésidan finns, utöver uppfarten där bilen kan parkeras, också ett förråd som också begränsar insynen och ger en skyddad solhörna.

Med en kontantinsats på 15 procent eller drygt 200 000 kronor för ett mellanradhus som kostar drygt 1,3 miljoner kronor blir boendekostnaden per månad knappt 8?400 kronor. Här ingår månadsavgiften till bostadsrättsföreningen inklusive bredband och tv på cirka 5 275 kronor samt kostnader för värme, va och vatten exklusive el på cirka 1 250 kronor.

- I?relation till månadskostnaden för en nybyggd hyresrätt är de här radhusen ett mycket prisvärt alternativ. Men det finns en tendens att kunderna inte bestämmer sig förrän de har sett ett inflyttningsklart hus. Här är jag helt övertygad om att man med råge får tillbaka de pengar man investerar i ett radhus vid Plutos gränd, säger Marie Ferm, fastighetsmäklare på Mäklarhuset i Växjö, som säljer de aktuella radhusen.

Berne Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.