Annons

Småland Airport slog 17 år gammalt rekord

Växjö • Publicerad 5 oktober 2017

Smålandsposten berättade för ett par veckor sedan att Småland airport i Växjö har haft en rejäl ökning när det gäller antalet passagerare under årets första sex månader.

Nu meddelar flygplatsen att man har slagit ett 17 år gammalt passagerarrekord. Under september flög drygt 30 000 personer till och från Småland airport, vilket är den högsta månadsnoteringen någonsin. Det förra rekordet sattes i maj år 2000.

Annons

– Efter 17 år får vi äntligen uppleva ett nytt rekord i antal passagerare under en enskild månad. Att vi fortsätter att öka i antal passagerare visar att vi har ett intressant utbud, säger Ulf Axelsson, vd Växjö Småland Airport i ett pressmeddelande.

Ökningen under september blev 41 procent jämfört med samma månad i fjol. Flygplatsens prognos för 2017 ligger på strax över 235 000 passagerare.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons