Annons

Specialistläkarna vill ta över hudvård

Specialistläkargruppen vill utmana Landstinget och ta över all hudspecialistvård. I en så kallad vårdutmaning till Landstingsstyrelsen utmanar man nu hela verksamheten i både Växjö och Ljungby.
Växjö • Publicerad 17 oktober 2012

– Vi driver en stor hudverksamhet i dag, faktiskt större än landstinget, och vi tror att vi kan ta över och driva verksamheten billigare än de gör, säger Specialistläkargruppens vd Lars-Erik Sjögren till Smålandsposten.

Hudspecialistverksamheten är en liten specialitet inom landstinget. 2011 hade man totalt 13 300 besök inom verksamheten och på Specialistläkargruppen anser man att den lämpar sig utmärkt för utmanarrätten.

Annons

– Vi har ungefär dubbelt så många besök som landstinget och har ett flertal hudspecialister knutna till klinken redan i dag. Vi hoppas kunna satsa ännu mer på hudspecialistverksamheten om vi får igenom utmaningen. Vi vill kunna skapa ett riktigt starkt centrum för den vården och utveckla vården i Växjö och Ljungby, kanske för hela Sydostsverige, säger Lars- Erik Sjögren.

Enligt hälso- och sjukvårdsdirektör Martin Myrskog kommer utmaningen nu att utredas av landstinget och när ett eventuellt beslut kommer är oklart.

Utmanarrätten inom Landstinget är relativt ny och därför är det oklart vilka verksamheter som Landstinget kommer att anse vara lämpade för en utmaning.

– Vi vet ju inte hur de tänker och vill. Det är klart vi hoppas på att få ta över verksamheten. Men ett annat resultat av utmaningen kan ju också bli att verksamheten läggs ut inom vårdvalet, och skulle de anse att det inte lämpar sig för utmaning har vi i alla fall bidragit i processen genom vårt initiativ, avslutar Lars-Erik Sjögren.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons