Annons

Stadium Outlet flyttar in i Cheapys gamla lokal

Cheapys gamla lokal på I 11–området har stått tom i flera år. Nu står det dock klart att Stadium Outlet kommer att bli den nya butiken som öppnar i lokalerna nästa år.
Växjö • Publicerad 11 oktober 2012
Foto: 
I det gamla Cheapyhuset kommer Stadium Outlet att etableras i mars nästa år. Foto: Johanna Ursjö
I det gamla Cheapyhuset kommer Stadium Outlet att etableras i mars nästa år. Foto: Johanna UrsjöFoto: 

Det var i slutet av 2008 som byggvaruhuset Cheapy stängde sin butik i Växjö. Sedan dess har lokalen stått tom och frågorna har varit många om vad och när någonting nytt ska öppna. Nyligen köpte K1 Förvaltning AB fastigheten och det byggs nu för fullt inför framtiden. I går berättade företagets Lennart Burde för Smålandsposten om vad det är som planeras i lokalen – nämligen butiken Stadium Outlet.

-Butiken kommer att öppna den 25 mars. Och det ska även byggas en lageryta utanför, berättar Lennart Burde.

Annons

Stadium Outlet är ett koncept med låga priser på sport och sportmode inom Stadiumkoncernen och Stadium Outlets vd Anders Bejsy bekräftar, om än något motvilligt, att en butik kommer att öppnas här. Han vill dock i nuläget inte gå ut med några ytterligare uppgifter eller kommentarer om etableringen i Växjö. Så hur många arbetstillfällen det kommer att ge eller hur det kan komma att påverka de två Stadiumbutiker som redan finns i Växjö, får vi inget svar på.

Förvaltningens Lennart Burde tror dock att Växjö är en bra stad för butiken att satsa i.

-Det kommer att förstärka handelsområdet I 11. Jag tror att Växjö är en stad där den här butiken passar in väldigt bra. Och efter att Cheapy stängde har det varit tomt här i ett par år, så det är verkligen skoj att det blir ordning på det nu, säger han.

Han berättar även att det vid tomten bredvid lokalen, det vill säga där det i dag än så länge bara står träd, kommer att byggas en mindre butik.

-Men vad det blir får jag inte avslöja än, men det kommer att bli en liten och trevlig butik, säger han. Michelle Hallberg

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons