Stjärnkockarna gillar sitt Växjö

Stjärnkockarna avlöser varandra i Växjö under årets första månad. När HTH Kök hade sin invigning bjöd Gemlabördige Stefan Karlsson, som driver och äger Göteborgs toppkrog Fond, på smakprov från Västkusten.
Växjö • Publicerad 21 januari 2013
Foto: 
Smakfullt på tallriken.
Smakfullt på tallriken.Foto: 
Foto: 
Välkända Växjöbor är förre krögaren Claus Wibroe, som nu flyttar till Malmö, och förra golfstjärnan Göran Lundqvist.
Välkända Växjöbor är förre krögaren Claus Wibroe, som nu flyttar till Malmö, och förra golfstjärnan Göran Lundqvist.Foto: 
Mor och dotter, Ulrica och Amanda Wibrån.
Mor och dotter, Ulrica och Amanda Wibrån.Foto: 
Stefan Karlsson, till höger, med Växjöbördige köksmästaren på Fond, Martin Pettersson.
Stefan Karlsson, till höger, med Växjöbördige köksmästaren på Fond, Martin Pettersson.Foto: 
Håkan Sjöö har sprungit 228 maratonlopp (!). Mellan varven hann Håkan och hans Inger Nilsson med att kolla kök.
Håkan Sjöö har sprungit 228 maratonlopp (!). Mellan varven hann Håkan och hans Inger Nilsson med att kolla kök.Foto: 

Stefan blev årets kock 1995 och sitter nu i juryn för den prestigefyllda utmärkelsen.

- Årets Kock firar 30 år med stor baluns 8 februari, berättade Stefan, som rest med Volvo världen runt för att också presentera svensk mat.

Snart väntar bilmässorna i Genéve och Shanghai. Vid sidan av restaurang Fond vid Götaplatsen i rikets andra stad har Stefan öppnat Mr P. Detta tillsammans med Växjöbördiga kumpanerna Bengt Linde och Christer Edmén.

I Växjö stod han bakom grytorna på HTH. Här fanns 22 kök att välja bland på en yta av 600 kvadratmeter. Ägartrion Jimmy Qvistgaard, Mats Rydén och Joakim Selldén har här en av Sveriges största anläggningar i sitt slag.

Besökarna strömmade ständigt till och lät sig väl smaka av Stefan Karlssons torskrygg med havsbuljong mixad med ostron och rotfrukter. Mums.

Sven Elofsson

Var: HTH Kök, Mörners väg, Växjö.

När: Lördagen den 19/1.

Så många kom: Cirka 600 personer.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.