Annons

Stor hund bet ihjäl liten chihuahua vid rastgård

Känslan att förlora sin chihuahua Gucci var chockartad. Nu känner hon mest ilska.
-Den andre hundägaren tar inte sitt ansvar, menar Josefine Petersson i Alvesta.
Växjö • Publicerad 3 mars 2011
?När jag böjde mig ner för att lyfta in de två andra, högg en av de större hundarna min Gucci över ryggen ochruskade om honom så kraftigt att han dog på platsen.? Josefine Petersson, drabbad hundägare Foto: Filip Sjöfors
?När jag böjde mig ner för att lyfta in de två andra, högg en av de större hundarna min Gucci över ryggen ochruskade om honom så kraftigt att han dog på platsen.? Josefine Petersson, drabbad hundägare Foto: Filip SjöforsFoto: Filip Sjöfors

Det var den 19 februari som Josefine Petersson var med sina fyra hundar vid rastgården på gamla I11-området i Växjö.

Hennes hundar, tre chihuahuor och en bordercollie, lekte i inhägnaden där det även fanns en annan hund och dennes ägare.

Annons

-Då kom det en annan bil till parkeringen och ut kom flera hundar. Jag såg att de var uppstressade och ivriga och bestämde mig för att ta in mina hundar i bilen.

Hon bad ägarna att vänta lite medan hon tog in sina hundar i bilen. Hon kände en viss oro eftersom hon kände att ägarna inte verkade ha full kontroll över sina hundar som var av en större ras.

-?Jag kopplade min boardercollie och lyfte in den och en av chihuahorna i bilen. När jag böjde mig ner för att lyfta in de två andra, högg en av de större hundarna min Gucci över ryggen och ruskade om honom så kraftigt att han dog på platsen, berättar Josefine Peterson.

-Det går nog inte att beskriva vad man känner i det läget. Jag bara skrek: Vad händer?

- Jag bad dem köra mig till veterinären och vi åkte in tillsammans men Gucci var redan död.

Hon känner att det hela inträffade för att de andra hundägarna hade bråttom in i inhägnaden och gick fram mot henne och hennes hundar.

Hon polisanmälde händelsen på en gång och tycker att den andre ägaren inte gör särskilt mycket för att ta sitt ansvar även om det var en olyckshändelse.

-Trots att det gått två veckor har han inte ens tagit kontakt med sitt försäkringsbolag. Jag reagerade redan hos veterinären över att han inte verkade bry sig om vad som hänt. Han verkar fortfarande leka struts och låtsas som inget hänt.

Hon tycker också att de båda ägarna agerade oansvarigt när de bara antog att de kunde komma in med fem stora hundar i en hundgård utan att ens fråga först om det var något problem.

Ägaren till den huggande hunden har en delvis annan version. Han menar att han stod still med sina hundar och att Gucci gick fram och ställde sig framför hans hundar som var ivriga att få komma in i hundgården. Hans hundar var kopplade men när en av dem ryckte mot Gucci kunde han inte hålla mot.

Annons

Han säger också att han så klart erbjudit sig att stå för de kostnader som Josefin haft.

-Men jag gjorde vad jag kunde, det var inte mina hundar som var okopplade, säger han.

Båda parter anser också att den tredje hundägaren, som var på plats, kommer att stödja deras version. Den polisanmälan som gjorts har ännu inte lett till någon förundersökning om brott. Polisen vill fortfarande ha in mer upp- gifter.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons