Stora tankar hos skejtarna

Växjö Artikeln publicerades
Foto:ERIK MÅRTENSSON / TT

Den nya skejt-hallen i Växjö kanske inte bara blir brädåkarnas egen. Man vill också ha in andra föreningar.

Växjö skate blev 2013 av med sin inomhushall på Högstorp. Efter ett intensivt letande hittade klubben en lokal på gamla Fläktfabrikens område, granne med Thorén framtid (f.d Karl-Oskarskolan).

– Det har varit lite turer, det blev ett kontrakt på lokalen först i somras, säger Peter Citron, ordförande i Växjö skate.

Föreningen har fått kommunala bidrag för satsningen. Bland annat 460 000 för att täcka en projektanställning och upprätta en plan för den framtida driften. Växjö skate har även erhållit ett anläggningsbidrag på 250 000 kronor. Smålandsidrotten har skjutit till 180 000.

Det blir kommunen som hyr den 700 kvadratmeter stora lokalen. Växjö Skate hyr sedan i andra hand. Men fler kan komma att bli andrahandshyresgäster.

– Ett tydligt önskemål från kommunen är att verksamheten ska innehålla fler aktiviteter än skejt, säger Peter Citron.

Enligt honom är Thorén framtid beredd på ett samarbete.

– De ska eventuellt starta en skejt-profil för sitt högstadium.

Fritidsgårdarna och Araby park arena samt föreningar som sysslar med individuella idrotter, är tilltänkta samarbetspartners.

– Vi vet ännu inte vad innehållet ska bli. Men det finns många tankar, vi exkluderar ingen på förhand.

Peter Citron beskriver upplägget som en kombination av fritidsgård och idrottslokal. Fryshuset i Stockholm och Bryggeriet i Malmö nämns som förebilder.

– Det ska vara ett bra ställe för ungdomar att samlas på.