Annons

Student-SM får hållas i Växjö 2015

I början av maj ordnar idrottsföreningen Vugi student-SM där uppemot 700 studenter tävlar i en mängd idrottsgrenar.
Växjö • Publicerad 16 september 2014
Sportfältet på Teleborg kan komma att användas i vårens student-SM
Sportfältet på Teleborg kan komma att användas i vårens student-SMFoto: Filip Sjöfors

Studentiaden är en årlig tredagarstävling där student-SM i minst tre idrotter ingår. Tävlingen har tidigare ordnats på en mängd platser och mellan 500 och 700 studenter brukar delta. Vugi sökte och har tilldeltats arrangemanget 2015.

– De sporter som måste ingå i student-SM är sjumannafotboll, innebandy och tremannabasket. Vi vill erbjuda mellan fem och sju idrotter totalt, säger Vugis ordförande Martin Glawe.

Annons

Det kan bli tal om tävling även i badminton, volleyboll, beachvolley och orientering. Vugis styrelse har ansökt om bidrag från Växjö kommun och Linnéuniversitetet för att kunna ro i hamn arrangemanget. Samarbetspartnern Saif, Sveriges akademiska IF, bidrar också med finansiering.

– Vi har fått löfte om stöttning från kommun och universitet men alla papper är inte klara. Det handlar om en kombination av hallhyror och bidrag, säger Martin Glawe.

I en bidragsansökan till Linnéuniversitetet äskar idrottsföreningen 60 000 kronor.

Vugis träningsanläggning Olympen på Campus blir navet för tävlingarna. Förhoppningen är att Sportfältet, Teleborgshallen, Fort Knox arena och ytterligare arenor ska kunna användas, berättar Martin Glawe. Tanken är att de tillresande studenterna främst ska bo i gymnastiksalar och på vandrarhem.

Budgeten för Studentiaden ligger på mellan 200 000 och 300 000 kronor. Pengar kommer in från deltagaravgifter och Vugi hoppas även på sponsorintäkter. Martin Glawe uppskattar att det därutöver handlar om minst 1 200 timmars ideellt arbete. Någon vinst blir det inte för föreningen som lagt en nollbudget.

– Vi gör detta för att det är en rolig grej för studentidrottsSverige. Växjö ligger centralt, inom tre timmars resväg finns elva, tolv universitet. Detta gynnar och marknadsför Linnéuniversitetet och Växjö som kommun, säger Martin Glawe.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons