Annons

Studenter erbjuds extra matematik

För att fler studenter vid Linnéuniversitet ska klara av matematikkurserna satsar nu universitet på stödundervisning i matte.
Växjö • Publicerad 2 september 2014

Institutionen för matematik vid Linnéuniversitetet skriver i ett pressmeddelande att det är många nya studenter som har svårt att komma i gång med sina matematikstudier, inte minst de som studerar vid olika tekniska utbildningar.

För att underlätta för dessa studenter genomför nu universitetet en satsning för få fler att klara av studierna. Bland annat ska de olika utbildningarnas matematikstudier anpassas efter den inriktning deras utbildning har.

Till hösten drar universitetet även i gång ett mentorsprogram där äldre studenter ska kunna hjälpa de nya, enligt en modell som bland annat används på Lunds tekniska högskola. Mentorsprogrammet blir då ett komplement till den ordinarie undervisningen.

Per Jodenius
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons