Annons

Tjuv blev våldsam mot väktare

En 30-årig kvinna som hade stulit kläder på H&M i Växjö blev våldsam mot väktaren när han konfronterade henne. Nu har hon dömts för flera brott.
Växjö • Publicerad 6 oktober 2017

En väktare inne på H&M på Storgatan upptäckte i juli i fjol en kvinna som plockade på sig kläder för över tusen kronor utan att betala. När väktaren konfronterade tjuven utanför affären blev hon våldsam och han var tvungen att ”bända ner henne på marken”.

Kvinnan, en 30-årig Växjöbo, blev åtalad för stöld och våldsamt motstånd och hon har nu dömts vid Växjö tingsrätt.

Annons

Hon döms även för flera snatterier som har skett i olika butiker i Växjö samt ringa narkotikabrott, sedan hon både missbrukat och haft narkotikaklassade läkemedel på sig.

Tingsrätten skriver att 30-åringens brottslighet har ett straffvärde på två till tre månaders fängelse. Men rätten anser att skyddstillsyn är en lämpligare påföljd och hon ska även få hjälp att bli kvitt sitt drogberoende.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons