Annons

Tre ungdomar fast för rånförsök

Tre ungdomar sitter anhållna misstänkta för helgens rånförsök mot en 20-årig man på Pär Lagerkvists väg i Växjö. Två av gärningsmännen är fortfarande på fri fot.
Växjö • Publicerad 2 oktober 2012

– Vi är mycket nöjda med att ha fått tag på ännu ett gäng som rånar personer i Växjö. Nu har vi gripit 12 personer på kort tid, konstaterar Robert Loeffel, Kronobergspolisens informationschef.

– Sådana här brott är ytterst angeläget att klara upp och gripandena sänder ut väldigt tydliga signaler.

Annons

Klockan var strax före två under natten till söndagen när ungdomsgänget försökte råna en 20-årig man. Gänget misslyckades med att slita till sig en plånbok och den utsatte slog sig fri och flydde därifrån. Polisen larmades och två av de flyende ungdomarna greps, en 17-åring och en 18-åring. Under måndagen plockades dessutom en 15-åring in för förhör misstänkt för att ha deltagit vid brottet. I dag fortsätter utredningen med fler förhör, alla tre förnekar brott.

De tre andra uppmärksammade personrånen inträffade för några veckor sedan på Flintvägen, Emil Lindells väg och på Höstvägen i Växjö. Vid rånen var det alltid tre gärningsmän och polisen grep samtliga nio inblandade.

Efter några erkännanden, i andra fall på grund av deras ungdom, släpptes alla misstänkta förutom en i väntan på åtal. Den ende häktade är en 20-årig man som misstänks ha deltagit vid rån mot flera personer på Flintvägen.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons