Tuff helg för larmcentralen i Växjö

SOS-alarm i Växjö har i helgen haft ovanligt många ärenden till följd av ovädret i främst Bleking och Kalmar län. Inkallad personal och hjälp från andra larmcentraler redde ut stormen.
Växjö • Publicerad 18 juli 2010

Larmcentralen i Växjö täcker inte bara Kronobergs län utan också Kalmar och Blekinge. Med anledning av det oväder som i helgen drog in över södra Sverige tvingades larmcentralen i Växjö kalla in extra personal och ta hjälp från andra larmcentraler i landet.

– Vi har haft otroligt många ärenden i helgen, mycket mer än vanligt. Det har handlat om bland annat blixtnedslag och översvämningar, säger Ola Johannesson, platschef på SOS-Växjö.

Kronobergs län klarade sig undan det värsta ovädret, desto värre var det i Blekinge och Kalmar. Hårdast drabbat var Ronneby där räddningstjänsten fick rycka ut hjälpa flera hus- och fastighetsägare med att pumpa bort vatten ur källarutrymmen.

Men trots anstormningen av telefonsamtal har arbetet vid larmcentralen gått bra.

– Det har varit väldigt arbetsamt, men personalen har jobbat på ett utmärkt sätt, säger Ola Johannesson.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.