Annons

Två häktade för grovt narkotikabrott i Växjö

Växjö tingsrätt häktade under fredagseftermiddagen en 33-årig man och hans flickvän misstänkta för grovt narkotikabrott.
Mannen är känd i narkotikakretsar och åtalades i somras för innehav av över ett halvt kilo cannabis.
Växjö • Publicerad 20 december 2013

Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar och 33-åringen erkände narkotikabrott, men ansåg att det inte skulle rubriceras som grovt. Kvinnan förnekade brott helt och hållet.

Tingsrätten fastslog dock att båda är på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott och beslutade att de ska vara häktade. Åtal måste väckas senast den 3 januari.

Annons

Kronobergspolisen upptäckte tidigare i veckan paret som då var narkotikapåverkade. Vid en husrannsakan i Växjö hittades ett parti narkotika.

Åklagare Marcus Sjöstrand vill varken kommentera vilken mängd eller preparat det handlar om. Polisen utesluter inte att fler personer kan dras med i utredningen.

Kvinnan är tidigare ostraffad medan mannen i somras åtalades för narkotikabrott sedan han vid två tillfällen gripits på järnvägsstationen i Växjö med cannabis. I april togs han med närmare 400 gram och ett par månader senare hade han 150 gram cannabis med sig.

I förhör berättade 33-åringen att partiet på 400 gram kom från en vän i Malmö. Uppdraget var att som kurir lämna narkotikan till en person i Växjö som skulle ordna en "rolig fest" - betalningen skulle de båda vännerna senare göra upp.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons