Annons

Två män försökte ta med sig kniv in i rätten: ”Anmärkningsvärt”

Under onsdagen försökte återigen två män ta med sig kniv in till tingrättsförhandlingar i Växjö. Men fastnade i säkerhetskontrollen.
– Det är anmärkningsvärt att man fortsätter försöka, säger Andreas Jörnefeldt, jourhavande förundersökningsledare.
Växjö • Publicerad 2 maj 2018

De två medelålders männen bosatta i Växjö försökte alltså oberoende av varandra passera de uniformerade vakterna och säkerhetskontrollen in till Växjö tingsrätt med knivar undanstoppade på sig.

Båda blev stoppade.

Annons

Vilka rättegångar de var på plats för att bevittna vet inte Andreas Jörnefeldt. Men skälen till att man hade knivarna på sig var inte för att använda dom i rätten har männen uppgett i sina förhör.

– Nej, det skulle helt enkelt bara vara av praktiska skäl man haft med sig kniv men det är inte skäl goda nog för polisen och de blev alltså omhändertagna för brott mot knivlagen, säger Andreas Jörnefeldt som tycker att det är anmärkningsvärt att allmänheten fortsätter komma till rättegångar i tingsrätten beväpnade.

De båda knivarna var inte av hantverkskaraktär och heller inte Moraknivar. Andreas Jörnefeldt beskriver bägge som en typ av fickknivar med sju-åtta centimeters blad.

Nu riskerar de båda männen antingen penningböter eller dagsböter, en fråga som åklagare får ta ställning till. Bägge knivarna kommer att förverkas.

– Här fanns inga förmildrande omständigheter, säger Andreas Jörnefeldt.

Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons